Tammikuun viimeisenä lauantaina Oulunkylän seurakunnan luottamushenkilöt ja työntekijät kokoontuivat yhdessä pohtimaan seurakunnan työn tavoitteita. Seminaaripäivä järjestettiin Tuusulassa Gustavelundissa ja paikka näytti olevan entuudestaan tuttu monelle. Seminaareja on järjestetty siis ennenkin.

Konsultin johdolla päivitettiin tietoja seurakunnan toimintaympäristön muutoksesta. Työntekijöille osa materiaalista oli jo tuttua, sillä työntekijät olivat jo monta kertaa kokoontuneet pohtimaan samoja asioita.

Seminaarityöskentely pienryhmineen oli ihan kivaa, mutta ruoka- ja kahvipöydässä käydyt keskustelut olivat ehkä kuitenkin vieläkin antoisampia. Seurakuntaneuvoston jäsenet ja myös kaikki varajäsenet olivat kaikki innostuneesti ja kiinnostuneena läsnä. Jälleen ihmettelin kuinka erinomaisen päteviä ja osaavia valitut luottamushenkilöt ovat ja miten monipuolisesti he edustavat erilaisia ammattikuntia.

Mitään konkreettisia päätöksiä seminaaripäivässä ei taidettu tehdä, mutta siitä jäi hyvä mieli. Uskon, että seminaari loi hyvän pohjan neuvoston työskentelylle. Seuraavaan kokoukseen onkin enää vain viikko.